Rakott húsgombóc rizzsel

Fotó: Mindmegette
Hozzávalók:

A rakottashoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek majoránna
  • 2.5 dl húslevesalaplé
  • olaj
  • 25 dkg rizs
  • 1 bögre borsó

A mártáshoz:

  • 6 dl sűrített paradicsom
  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 2 dl víz
  • bazsalikom
  • bors

A tetejére:

  • 25 dkg koktél paradicsom
  • mozzarella
  • parmezán
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A rakott húsgombóc elkészítéséhez a darált húst összedolgozzuk az összetört fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával és a bazsalikommal, majd a masszából gombócokat formázunk. Bő vízzel hígított, forrásban levő alaplében néhány perc alatt kifőzzük.

Egy tűzálló tálat zsiradékkal kikenünk és beletesszük a rizst, rászórjuk a borsót. A sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot összekeverjük a vízzel, ha szükséges bazsalikommal, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük még, majd ráöntjük a rizsre és összekeverjük. A húsgombócokat a tetejére halmozzuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük lefedve. Ha a rizs megpuhult, akkor rátesszük a félbevágott paradicsomokat, a mozzarella karikákat, megszórjuk parmezánnal, reszelt sajttal és 15-20 percig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.

(Via Mindmegette)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: