A rakottashoz:
- 50 dkg darált hús
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek majoránna
- 2.5 dl húslevesalaplé
- olaj
- 25 dkg rizs
- 1 bögre borsó
A mártáshoz:
- 6 dl sűrített paradicsom
- 20 dkg hámozott paradicsom
- 2 dl víz
- bazsalikom
- só
- bors
A tetejére:
- 25 dkg koktél paradicsom
- mozzarella
- parmezán
- reszelt sajt
Elkészítés:
A rakott húsgombóc elkészítéséhez a darált húst összedolgozzuk az összetört fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával és a bazsalikommal, majd a masszából gombócokat formázunk. Bő vízzel hígított, forrásban levő alaplében néhány perc alatt kifőzzük.
Egy tűzálló tálat zsiradékkal kikenünk és beletesszük a rizst, rászórjuk a borsót. A sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot összekeverjük a vízzel, ha szükséges bazsalikommal, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük még, majd ráöntjük a rizsre és összekeverjük. A húsgombócokat a tetejére halmozzuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük lefedve. Ha a rizs megpuhult, akkor rátesszük a félbevágott paradicsomokat, a mozzarella karikákat, megszórjuk parmezánnal, reszelt sajttal és 15-20 percig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
(Via Mindmegette)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: