Ugrás a fő tartalomra

Pikáns csibeszíveleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkeszív
  • 1 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 40 dkg gomba
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 citrom

Fotó: Vídék íze
Elkészítés:

A csirkeszíveket megtisztítjuk, megmossuk, és bő, hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, szűrőkanállal

leszedjük a habját. Megsózzuk, és beletesszük a megtisztított, négyfelé vágott sárgarépát meg a vöröshagymát. A szívet lassú tűzön puhára pároljuk – viszonylag sokáig kell főzni, hogy tökéletesen megpuhuljon.

Ezután a répát és a hagymát kiszedjük, hiszen ezek csak az ízüket adták levesünknek. Beletesszük a megtisztított, cikkekre vágott gombát, és tovább főzzük, amíg a gomba

is megpárolódik. Közben egy kislábasban a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejszínnel és a tejföllel, azután besűrítjük vele a levest. Fehér borssal, mustárral ízesítjük, jól kiforraljuk. Tálalás előtt pár csepp citromlével savanyíthatjuk.

(Via Vidék íze)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az igazi frankfurtileves

Hozzávalók Klasszikus bécsi roppanós virsli  4db Szeletelt bacon Tejföl, 25% 120g Kacsazsír 3 nagy ek Liszt  2-3 csapott ek Burgonya 3-4 közepes fej Kelkáposzta egy kisebb fej negyede-fele Fokhagyma kb. 3 gerezd Friss majoranna ízlés szerint Vöröshagyma 1 kisebb fej Citrom leve 1/2db Elkészítés A kelkáposztát csíkokra vágva alaposan megpirítjuk a szalonnás-kacsazsíron, majd miután a káposzta felére összeesett, a burgonyát rádobva azt is alaposan megpirítjuk. Ha kellemes pirulós az illata és sistereg, még egy kanál kacsazsírral és egy kanál liszttel is pirítsuk át! Ezután öntsük fel vízzel, vagy könnyű alaplével, de csak annyira, hogy éppen ellepje. Csendesen forraljuk kb. 10-12percig, míg a burgonya megfő. Ez idő alatt a tejfölből készítsük el a habarást, ebbe is tegyünk 1-2 csapott evőkanál lisztet. Sokkal praktikusabb, hogy ha a liszttel két lépésben sűrítünk. Egyszer az elején, egyszer a végén a habarással! Így könnyen ki tudjuk küszöbölni, hogy a leves híg, vagy túl sűrű legyen,

Tejszínes fokhagymás csirke

Hozzávalók hús 40 dkg csirkemell filé (6 szelet) 1 kávéskanál só bors ízlés szerint 1 teáskanál fűszerpaprika 2 evőkanál finomliszt 3 ek vaj 1 dl víz 4 gerezd fokhagyma 2.5 dl főzőtejszín köret 1 kg burgonya 1 csokor petrezselyem só ízlés szerint 2 ek vaj Elkészítés A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikás lisztbe forgatjuk. Egy lábasban vajon hirtelen elősütjük a húsokat, legyen egy kis színe. Visszatesszük a lábasba mindet, öntünk alá kb. 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt. Készre pároljuk. A körethez a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben éppen csak puhára főzzük. Lecsöpögtetjük. Egy hőálló tálba rakjuk őket, és olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejüket, megszórjuk petrezselyemmel. Forró sütőben átmelegítjük. A hús mellé kínáljuk. (Via Nosalty )

Főtt tojással és füstölt tarjával töltött csirkecomb

Hozzávalók 3 db csirkecomb 2 db főtt tojás 15 dkg füstölt tarja 2 db zsemle 1.5 dl tej bors ízlés szerint 1 kávéskanál só ételízesítő ízlés szerint 1 csokor petrezselyem 1 kk kakukkfű csirke fűszersó ízlés szerint Elkészítés A csirkecombokat kézzel megtöltjük az alábbi összetevőkkel: 2 db főtt tojás összekockázva, 15 dkg füstölt tarja felkockázva, 2 db tejbe áztatott zsemlye kinyomkodva, kevés őrölt bors, só, ízlés szerint ételízesítő. Töltés után a csirkecombokat megszórjuk csirke fűszerkeverékkel és kakukkfűvel, majd sütőben kb. 30 percig sütjük 180 fokon, alufólia alatt, jénai edényben. Majd az alufóliát levesszük, és még kb. 10 percig sütjük. Sütés hőfoka: 180 °C Sütés módja: alul-felül sütés Sütés ideje: 45 perc (Via Nosalty )