Pikáns csibeszíveleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkeszív
  • 1 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 40 dkg gomba
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 citrom

Fotó: Vídék íze
Elkészítés:

A csirkeszíveket megtisztítjuk, megmossuk, és bő, hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, szűrőkanállal

leszedjük a habját. Megsózzuk, és beletesszük a megtisztított, négyfelé vágott sárgarépát meg a vöröshagymát. A szívet lassú tűzön puhára pároljuk – viszonylag sokáig kell főzni, hogy tökéletesen megpuhuljon.

Ezután a répát és a hagymát kiszedjük, hiszen ezek csak az ízüket adták levesünknek. Beletesszük a megtisztított, cikkekre vágott gombát, és tovább főzzük, amíg a gomba

is megpárolódik. Közben egy kislábasban a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejszínnel és a tejföllel, azután besűrítjük vele a levest. Fehér borssal, mustárral ízesítjük, jól kiforraljuk. Tálalás előtt pár csepp citromlével savanyíthatjuk.

(Via Vidék íze)