- 50 dkg csirkemell filé (2×2 cm-es kockákra vágva)
- 2 db tojás
- 1 ek író (vagy tejföl)
- 5 dkg finomliszt (1 dl)
- 3 dl panko
- 5 dkg parmezán sajt (reszelve)
- 1.5 ek olívaolaj
- 1 teáskanál só (durva tengeri só)
Elkészítés
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A panko morzsát egy nagy tepsiben szétterítjük, majd kb. 7 perc alatt barnára pirítjuk, félretesszük.
220 fokra felemeljük a sütő hőmérsékletét.
A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és egy csipetnyi sót. A panko morzsát összekeverjük a parmezán sajttal, egy teáskanál sóval és 1 ek olívaolajjal.
A csirkemell kockákat először lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a panko morzsába.
Egy nagyobb tepsit olívaolajjal vékonyan megkenünk, vagy olajszóróval megspricceljünk. Belerakosgatjuk a húsokat, majd a tetejüket is megspricceljük egy nagyon kevés olajjal.
13 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 13 perc
(Via Nosalty)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: