Panko chicken nuggets

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell filé (2×2 cm-es kockákra vágva)
  • 2 db tojás
  • 1 ek író (vagy tejföl)
  • 5 dkg finomliszt (1 dl)
  • 3 dl panko
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelve)
  • 1.5 ek olívaolaj
  • 1 teáskanál só (durva tengeri só)

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A panko morzsát egy nagy tepsiben szétterítjük, majd kb. 7 perc alatt barnára pirítjuk, félretesszük.

220 fokra felemeljük a sütő hőmérsékletét.

A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és egy csipetnyi sót. A panko morzsát összekeverjük a parmezán sajttal, egy teáskanál sóval és 1 ek olívaolajjal.

A csirkemell kockákat először lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a panko morzsába.

Egy nagyobb tepsit olívaolajjal vékonyan megkenünk, vagy olajszóróval megspricceljünk. Belerakosgatjuk a húsokat, majd a tetejüket is megspricceljük egy nagyon kevés olajjal.

13 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc

(Via Nosalty)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: