Öreganyám-leves

Hozzávalók:

  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 15 dkg sertészsír
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2-3 szál zeller
  • 1 paradicsom
  • 1 tölteni való paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 egész csirke
  • őrölt bors

Galuska

  • 1 főtt sárgarépa
  • csirkemáj
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 6 evőkanál búzadara (gríz)
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsír

Fotó: Vidék íze
Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket és az apróra vágott csirkehúst (pörköltnek aprítva). Víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha már zsírjára pirult, rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát. Hirtelen átforgatjuk, majd rátesszük a kevés vízzel csomómentesre elkevert tejfölt. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és jól kiforraljuk. Ezután beleszaggatjuk a galuskát, és készre főzzük.

GALUSKA

A hozzávalókat összekeverjük, majd kétfelé szedjük. Az egyik feléhez hozzákeverünk egy, a levesből kivett, villával összetört főtt sárgarépát. A másik feléhez a tyúk nyers máját keverjük, melyet a kés fokával előtte apróra vágunk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd forró, sós vízben kifőzzük

(Via Vidék íze)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: