Hozzávalók:
- só
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 15 dkg sertészsír
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2-3 szál zeller
- 1 paradicsom
- 1 tölteni való paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 egész csirke
- őrölt bors
Galuska
- 1 főtt sárgarépa
- csirkemáj
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- só
- 6 evőkanál búzadara (gríz)
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsír
Fotó: Vidék íze |
Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket és az apróra vágott csirkehúst (pörköltnek aprítva). Víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha már zsírjára pirult, rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát. Hirtelen átforgatjuk, majd rátesszük a kevés vízzel csomómentesre elkevert tejfölt. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és jól kiforraljuk. Ezután beleszaggatjuk a galuskát, és készre főzzük.
GALUSKA
A hozzávalókat összekeverjük, majd kétfelé szedjük. Az egyik feléhez hozzákeverünk egy, a levesből kivett, villával összetört főtt sárgarépát. A másik feléhez a tyúk nyers máját keverjük, melyet a kés fokával előtte apróra vágunk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd forró, sós vízben kifőzzük
(Via Vidék íze)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: