Mézes-lime-os csirkesaláta avokádóval paradicsommal

Hozzávalók

A páchoz

  • 1 lime-ból nyert limelé
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek méz
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kk fokhagymapor (vagy 1-2 gerezd fokhagyma)
  • 1 késhegynyi bors

A továbbiakhoz

  • 2 db csirkemell filé
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 közepes db avokádó (felkockázva)
  • 1 lime-ból nyert limelé (1 ek)
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 2 ek snidling (aprítva)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Fotó: Nosalty
Elkészítés

A páchoz

A páchoz valókat keverjük össze egy tálban, egy zacskóba tegyük bele a csirkemelleket öntsük rá a páclét, légtelenítsük, amennyire tudjuk. Tegyük a hűtőbe, és 1-2 óráig hűtsük, időnként fordítsuk meg.

A továbbiakhoz

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, megsütjük a melleket, kb 5-6 percet számoljunk egy oldalra. Vigyázzunk, mert a méz miatt gyorsan odakaphat, az első percben süssük nagy lángon, utána vegyük közepesre. Ha megsült, pihentessük pár percig, utána vágjuk 2 cm-es kockákra.

Az avokádót vágjuk 2 cm-es kockákra, tegyük a salátástálba, és azonnal keverjük össze a lime levével. Adjuk hozzá a paradicsomot, a csirkét és a zöldeket, ízesítsük sóval, borssal. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

(Via Nosalty)