Hozzávalók
A páchoz
- 1 lime-ból nyert limelé
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál só
- 1 kk fokhagymapor (vagy 1-2 gerezd fokhagyma)
- 1 késhegynyi bors
A továbbiakhoz
- 2 db csirkemell filé
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 közepes db avokádó (felkockázva)
- 1 lime-ból nyert limelé (1 ek)
- 40 dkg koktélparadicsom
- 2 ek snidling (aprítva)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Fotó: Nosalty |
A páchoz
A páchoz valókat keverjük össze egy tálban, egy zacskóba tegyük bele a csirkemelleket öntsük rá a páclét, légtelenítsük, amennyire tudjuk. Tegyük a hűtőbe, és 1-2 óráig hűtsük, időnként fordítsuk meg.
A továbbiakhoz
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, megsütjük a melleket, kb 5-6 percet számoljunk egy oldalra. Vigyázzunk, mert a méz miatt gyorsan odakaphat, az első percben süssük nagy lángon, utána vegyük közepesre. Ha megsült, pihentessük pár percig, utána vágjuk 2 cm-es kockákra.
Az avokádót vágjuk 2 cm-es kockákra, tegyük a salátástálba, és azonnal keverjük össze a lime levével. Adjuk hozzá a paradicsomot, a csirkét és a zöldeket, ízesítsük sóval, borssal. Szobahőmérsékleten tálaljuk.
(Via Nosalty)