Majorannás tokány pikánsan

Hozzávalók

  • 80 dkg marhalapocka
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk majoranna
  • 150 g tejföl (20%-os)
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek sertészsír
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítés

A marhalapockát megmossuk, és1 cm vastag 5 cm hosszú csíkokra vágjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, majoránnával, borssal, sóval, fokhagymával fűszerezzük, megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk.

Időnként megkeverjük, ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk.

Ha puhára párolódott a hús, a liszttel elkevert tejföllel az egészet kb. 5 percig főzzük, majd a citrom levével ízesítjük.

(Via Nosalty)