Hozzávalók
- 80 dkg marhalapocka
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk majoranna
- 150 g tejföl (20%-os)
- 1 fél citromból nyert citromlé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek sertészsír
- 1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A marhalapockát megmossuk, és1 cm vastag 5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, majoránnával, borssal, sóval, fokhagymával fűszerezzük, megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk.
Időnként megkeverjük, ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk.
Ha puhára párolódott a hús, a liszttel elkevert tejföllel az egészet kb. 5 percig főzzük, majd a citrom levével ízesítjük.
(Via Nosalty)