Majorannás gombatokány

Hozzávalók:

  • 150 g füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 100 ml fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk majoranna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 200 ml alaplé
  • 500 g csiperkegomba
  • 200 g ördögszekérgomba
  • 100 ml tejszín
  • ½ csokor petrezselyem
  • 100 g zöldborsó

Fotó: Streetkitchen
Elkészítés:

A szalonnát kockára vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kivesszük a zsírból a kisült szalonnát és a zsírból is leöntünk, csak annyit hagyunk a serpenyőben amennyi szükséges a hagyma dinszteléséhez. Az apróra vágott hagymát beledobjuk és finoman, közepes hőfokon megdinszteljük. Ha kész, felöntjük a fehérborral és kb. 5 percig főzzük.

Közben sózzuk , borsozzuk és mehet bele a felvágott fokhagyma és a majoranna és a félbevágott paradicsom és paprika is. Ha az alkohol már elfőtt, felöntjük alaplével és mehet bele a csíkokra vágott gomba és a borsó is. Kb. 40 perc főzés elegendő is lesz neki, ekkor még hozzáadjuk a tejszínt és 5 perc alatt készre főzzük. Petrezselyemmel díszítjük és galuskát készítünk mellé.

(Via Streetkitchen)