Magyaros gombakrémleves

Hozzávalók

  • olaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 mk őrölt kömény
  • 3 db gombakonzerv
  • 1 üveg lecsó
  • 1 l víz
  • 4 ek tejföl
  • 2 tk keményítő
  • 4 - 6 ek levesgyöngy

Fotó: Streetkitchen

Elkészítés

Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel, beleöntjük a lecsepegtetett gombát, a lecsót, felöntjük a vízzel, majd 5-6 perc forralás után leturmixoljuk. A tejfölt kikeverjük a keményítővel, 2-3 merőkanál levessel hőkiegyenlítést végzünk, visszaöntjük, és ha rottyant egyet, a levesgyönggyel tálaljuk.

(Via Streetkitchen)