Legényfogó leves

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • 15 dkg leveszöldség
  • 10 dkg gomba
  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg zöldborsó
  • bors
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 0.5db citrom leve
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott leveszöldséget és a gombát, majd megpirítjuk őket.

Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és a zöldborsót, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd sózzuk, borsozzuk.

Ha a hús félig megpuhult (kb. 10 perc forralás után), beletesszük a felszeletelt májat. Ha készre főtt, még 5 percig forraljuk, a tejszínnel és a tejföllel dúsítjuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd hozzáadjuk a citromlevet.

Megsózzuk, lehabozzuk, végül pedig megszórjuk az apróra vágott, friss petrezselyemmel.

(Via Mindmegette)