Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 15 dkg leveszöldség
- 10 dkg gomba
- 40 dkg csirkemell
- 10 dkg zöldborsó
- só
- bors
- 20 dkg csirkemáj
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 0.5db citrom leve
- friss petrezselyem
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott leveszöldséget és a gombát, majd megpirítjuk őket.
Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és a zöldborsót, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd sózzuk, borsozzuk.
Ha a hús félig megpuhult (kb. 10 perc forralás után), beletesszük a felszeletelt májat. Ha készre főtt, még 5 percig forraljuk, a tejszínnel és a tejföllel dúsítjuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd hozzáadjuk a citromlevet.
Megsózzuk, lehabozzuk, végül pedig megszórjuk az apróra vágott, friss petrezselyemmel.
(Via Mindmegette)