Korhelyleves húsgombóccal és fokhagymás bagettel

Hozzávalók:

  • 40 g füstölt zsírszalonna
  • 1 szál paprikás lángolt kolbász
  • 1 csipet egész kömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • só, bors
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk szárított zsálya
  • 1 ek keményítő
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • 500 g savanyú káposzta
  • 1 ek tejföl

A húsgombóchoz

  • 300 g darált sertés hús
  • só, bors
  • 1 - 1 csipet zsálya, rozmaring, kakukkfű, majoranna
  • 1 mk pirospaprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • A tálaláshoz
  • tejföl
  • 2 db bagett
  • 1 gerezd fokhagyma

Fotó: Streetkitchen
Elkészítés:

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és egy nagy lábasban üvegesre pirítjuk. A karikázott kolbászt is rádobjuk. Megszórjuk az egész köménnyel. Ha a kolbász is lepirult, rádobjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. 2 percig pároljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a keményítővel. Belekeverjük az átmosott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és fél órán át főzzük.

Közben a húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle. Ha letelt a fél óra, beledobáljuk a  gombócokat a levesbe és kb. 5-6 percig főzzük őket. Behabarjuk a levest: 2 evőkanál tejfölt kikavarunk egy merőkanál forró lével, visszaöntjük, és ha rottyant egyet, kész is.

A bagetteket 160 fokra előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk és ha megsültek bedörzsöljük őket fokhagymával. A levest a fokhagymás bagettel és tejföllel tálaljuk.

(Via Streetkitchen)