Hozzávalók
- 50 g sütni való kolbász
- 80 g füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 1 tk olaj
Elkészítés:
Kevés olajon kisütjük a finom kockára vágott szalonnát, és mehet bele az apróra vágott vöröshagyma, paradicsom, TV paprika, zúzott fokhagyma. Addig pirítjuk amíg a paradicsom lepirul, kevés vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a pirospaprikát és a köményt, végül megsózzuk.
Folyamatos pótoljuk az elfőtt vizet, míg krémes pörköltszaftot nem kapunk. Majd beletesszük a feldarabolt kolbászt és készre főzzük.
Köretnek adhatunk hozzá főtt burgonyát, galuskát esetleg egy tál főzeléket is.
(Via Streetkitchen)