Kolbászpörkölt

Hozzávalók

  • 50 g sütni való kolbász
  • 80 g füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 1 tk olaj

Elkészítés:

Kevés olajon kisütjük a finom kockára vágott szalonnát, és mehet bele az apróra vágott vöröshagyma, paradicsom, TV paprika, zúzott fokhagyma. Addig pirítjuk amíg a paradicsom lepirul, kevés vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a pirospaprikát és a köményt, végül megsózzuk. 

Folyamatos pótoljuk az elfőtt vizet,  míg krémes pörköltszaftot nem kapunk. Majd beletesszük a feldarabolt kolbászt és készre főzzük. 

Köretnek adhatunk hozzá főtt burgonyát, galuskát esetleg egy tál főzeléket is.

(Via Streetkitchen)