Hozzávalók
- 125 g tészta
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 350 g csirkemell filé
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- 2 közepes db újhagyma
- 1 db chili
- 1 közepes db sárgarépa
- 0.5 kis db kelkáposzta
- 6 kis db gomba
- 3 ek szójaszósz
- 0.5 lime-ból nyert limelé
- koriander ízlés szerint
- 2 ek szezámmag
A száraz, tojásos tésztát felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepni, lefedjük, és állni hagyjuk 10 percig.
Az olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük, és ha már forró, beletesszük a csirkemellet. 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, az újhagymát és a chilit, és újabb 2-3 percig pirítjuk együtt.
Hozzáadjuk a sárgarépát, 2-3 perc utána kelkáposztát, majd újabb 2-3 perc múlva a gombát.
Beletesszük a leszűrt tésztát, átforgatjuk, és 3-4 perc múlva ráöntjük a szójaszószt, és belefacsarjuk egy lime levét.
Korianderrel és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
(Via Nosalty)