Kínai pirított tészta csirkével

Hozzávalók

  • 125 g tészta
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 350 g csirkemell filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 2 közepes db újhagyma
  • 1 db chili
  • 1 közepes db sárgarépa
  • 0.5 kis db kelkáposzta
  • 6 kis db gomba
  • 3 ek szójaszósz
  • 0.5 lime-ból nyert limelé
  • koriander ízlés szerint
  • 2 ek szezámmag

Fotó: Youtube
Elkészítés

A száraz, tojásos tésztát felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepni, lefedjük, és állni hagyjuk 10 percig.

Az olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük, és ha már forró, beletesszük a csirkemellet. 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, az újhagymát és a chilit, és újabb 2-3 percig pirítjuk együtt.

Hozzáadjuk a sárgarépát, 2-3 perc utána kelkáposztát, majd újabb 2-3 perc múlva a gombát.

Beletesszük a leszűrt tésztát, átforgatjuk, és 3-4 perc múlva ráöntjük a szójaszószt, és belefacsarjuk egy lime levét.

Korianderrel és szezámmaggal megszórva tálaljuk.

(Via Nosalty)