Hozzávalók:
A főzelékhez:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej kelkáposzta
- 4 db burgonya
- só
- frissen őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
A rántáshoz:
- 2 ek olaj
- 1 ek liszt
- 0.5 tk fűszerpaprika
Elkészítés:
A kelkáposzta-főzelék elkészítéséhez egy nagyobb lábasban egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vörös- és fokhagymát, rádobjuk az 1 cm-es csíkokra vágott kelkáposztát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát is.
Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük.
A rántáshoz olajat hevítünk, megszórjuk liszttel, pirítjuk egy kicsit, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, adunk hozzá egy pici vizet, majd a főzelékhez csorgatjuk. Egyet forralunk még rajta. Kínálhatjuk fasírttal, friss kenyérrel.
(Via Mindmegette)