Kelkáposzta-főzelék

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej kelkáposzta
  • 4 db burgonya
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk őrölt kömény

A rántáshoz:

  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 0.5 tk fűszerpaprika

Elkészítés:

A kelkáposzta-főzelék elkészítéséhez egy nagyobb lábasban egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vörös- és fokhagymát, rádobjuk az 1 cm-es csíkokra vágott kelkáposztát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát is.

Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük.

A rántáshoz olajat hevítünk, megszórjuk liszttel, pirítjuk egy kicsit, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, adunk hozzá egy pici vizet, majd a főzelékhez csorgatjuk. Egyet forralunk még rajta. Kínálhatjuk fasírttal, friss kenyérrel.

(Via Mindmegette)