Hevesi kelkáposztás gulyás

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók

  • 50 dkg sertésdagadó
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 35 dkg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • zsiradék

Elkészítés:

Apró kockákra vágjuk a húst. Két-három evőkanálnyi zsiradékon világosbarnára pirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Rádobjuk a húst, kevergetve addig sütjük, míg a kockák ki nem fehérednek. Levesszük a tűzhelyről. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, és öntünk rá egy deci vizet. Visszarakjuk, és kis lángon, fedő alatt addig főzzük, míg a hús félig meg nem puhul. Közben ízesítjük sóval és őrölt fűszerköménnyel. Amíg fő, meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát, csíkokra vágjuk a kelkáposztát. Körülbelül 30 percnyi főzés után hozzáadjuk a pörkölthöz, öntünk még hozzá egy-két deci vizet (annyit, hogy majdnem ellepje az összetevőket), és továbbra is kis lángon, fedő alatt, időnként megkeverve készre főzzük. Friss kenyeret vagy zsemlét adunk a gulyás mellé.

(Via Vidék íze)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: