Hozzávalók
- 4 db burgonya (nagyobb, laposabb )
- 200 g kolbász (egy hosszabb szál)
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 1 db főtt tojás
Elkészítés
A krumplikat alaposan megmossuk (vékony héjú, sárga krumplit vegyünk).
Fogjunk két evőpálcikát, tegyük a krumpli mellé, és vágjuk be addig, amíg a pálcika engedi, így biztos nem vágjuk át.
A vajat olvasszuk meg, keverjük hozzá a a sót és a fűszerpaprikát, majd kenjük át vele a krumplikat jó alaposan.
Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 30-35 percig. Közben vágjuk vékony karikára a kolbászokat.
Vegyük ki a sütőből, a krumplit, tegyük a kolbászkarikákat a krumpliszeletek közé, és tegyük vissza a sütőbe még 15-20 percre. ha maradt paprikás vajunk, nyugodtan kenjük át még egyszer a krumplikat, és ha nagyon pirulnának, akkor fedjük le fóliával.
A főtt tojást reszeljük le.
Ha a krumpli megsült, és a kolbászkarikák is roppanósak, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a lereszelt tojással. Tálaláskor pakoljuk meg tejföllel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
(Via Nosalty)