Hasselback "rakott krumpli"

Hozzávalók

  • 4 db burgonya (nagyobb, laposabb )
  • 200 g kolbász (egy hosszabb szál)
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 1 db főtt tojás

Elkészítés

A krumplikat alaposan megmossuk (vékony héjú, sárga krumplit vegyünk).

Fogjunk két evőpálcikát, tegyük a krumpli mellé, és vágjuk be addig, amíg a pálcika engedi, így biztos nem vágjuk át.

A vajat olvasszuk meg, keverjük hozzá a a sót és a fűszerpaprikát, majd kenjük át vele a krumplikat jó alaposan.

Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 30-35 percig. Közben vágjuk vékony karikára a kolbászokat.

Vegyük ki a sütőből, a krumplit, tegyük a kolbászkarikákat a krumpliszeletek közé, és tegyük vissza a sütőbe még 15-20 percre. ha maradt paprikás vajunk, nyugodtan kenjük át még egyszer a krumplikat, és ha nagyon pirulnának, akkor fedjük le fóliával.

A főtt tojást reszeljük le.

Ha a krumpli megsült, és a kolbászkarikák is roppanósak, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a lereszelt tojással. Tálaláskor pakoljuk meg tejföllel.

  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc

(Via Nosalty)