Gyöngyhagymás-gombás csirkeragu

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

  • 3 ek napraforgó olaj
  • 300 g csirkemell filé
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 180 g gomba
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 80 g gyöngyhagyma
  • 180 ml főzőtejszín
  • 1 tk petrezselyem (vagy 1 marék friss)
  • 200 g tészta (köret gyanánt)

Elkészítés

Kockázzuk fel a csirkét, a hagymát és a megtisztított gombát.

Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük hozzá a csirkét, és pirítsuk le egy kicsit. Tegyük hozzá a gombát, és fűszerezzük az egészet.

Ha készre főtt, tegyük hozzá a lecsepegtetett gyöngyhagymát és a tejszínt, majd forraljuk össze ezekkel együtt újra. Ha friss petrezselymet használunk, azt is érdemes a legvégén hozzátenni.

Tálaljuk kifőtt tésztával, galuskával vagy rizzsel.

(Via Nosalty)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: