Gombás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • egy darabka póré hagyma (kb. 10 cm)
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 2 tk paprikakrém
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd tányérra szedjük.

A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apró kockára vágott póréhagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és lepirítjuk. Ha szükséges adjunk hozzá még egy kis zsiradékot.

Amikor a gomba lepirult hozzáadjuk a paprikakrémet, az aprított petrezselyemzöldet és ezzel is összepirítjuk.

Végül mehet vissza bele az előzőleg megpirított csirkemell, a tejszín, összeforraljuk és forrón tálaljuk. 

Ízlés szerint párolt rizzsel, főtt tésztával kínáljuk.

(Via Gastrohobbi)