Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- egy darabka póré hagyma (kb. 10 cm)
- 25 dkg csiperke gomba
- 2 tk paprikakrém
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- 2 dl tejszín
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd tányérra szedjük.
A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apró kockára vágott póréhagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és lepirítjuk. Ha szükséges adjunk hozzá még egy kis zsiradékot.
Amikor a gomba lepirult hozzáadjuk a paprikakrémet, az aprított petrezselyemzöldet és ezzel is összepirítjuk.
Végül mehet vissza bele az előzőleg megpirított csirkemell, a tejszín, összeforraljuk és forrón tálaljuk.
Ízlés szerint párolt rizzsel, főtt tésztával kínáljuk.
(Via Gastrohobbi)