Hozzávalók
- 1 vékony, kész, szögletes piskótalap
- 1 kis üveg pikáns ízű lekvár
- 2 dl görög joghurt
- 15 dkg krémsajt
- 2 dl tejszín
- 1 nagy cikk sárgadinnye
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 6 lap zselatin
A tetejére:
- 1 cikk görögdinnye
- 1-2 evőkanál porzselatin
- bazsalikomlevelek
Fotó:Vidék íze |
Egy sütőpapíros tepsire tesszük a piskótalapot, köré állítunk egy szögletes, kapcsos tortakeretet. (Ha nincs ilyen keretünk, akkor egy alkalmas méretű, magasabb falú tepsiben tudjuk összeállítani.) Megkenjük a lekvárral.
A krémhez habot verünk a tejszínből. A krémsajtot kikeverjük a joghurttal és a kétféle cukorral, majd összedolgozzuk a tejszínhabbal. A zselatint beáztatjuk pici hideg vízbe, pár perc múlva kifacsarjuk, és friss vízben oldódásig melegítjük. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a fehér krémben. Beleforgatjuk az apró kockákra vágott sárgadinnyét. Rákenjük a piskótára, és betesszük pár órára dermedni a hűtőszekrénybe.
Ha teljesen megszilárdult a fehér krém, akkor elkészítjük a felső réteget is. A görögdinnyét kivágjuk a héjából, alaposan kimagozzuk, felkockázzuk, majd botmixerrel pépesítjük. A zselatint beáztatjuk egy kevés dinnyelébe. Pár perc múlva addig melegítjük, míg a zselatin fel nem olvad. Hőkiegyenlítéssel összedolgozzuk a dinnyeturmixszal. Ráöntjük a megdermedt fehér krém tetejére, és ismét betesszük a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt levesszük róla a keretet, kockákra vágjuk, és minden kockára teszünk egy-egy kis bazsalikomlevelet (nem csak díszít, remek ízt is ad az édességnek).
(Via Vidék íze)