Csirkepörkölt leves

Hozzávalók

  • 3 fej hagyma
  • 2 ek zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 db csirkecomb (egész)
  • 2 db csirkemell (kb. 300 g/db)
  • 2 - 4 db csirkenyak
  • 1 db csirke far-hát
  • 100 g csirkemáj
  • 100 g csirkezúza
  • 70 g paprikakrém
  • 4 ek pirospaprika
  • só, bors
  • 750 g krumpli
  • 2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A leveshez a hagymát apró kockákra vágjuk, és üvegesre pirítjuk a zsíron. Hozzátesszük a fokhagymát, a babérlevelet, majd az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát is. 

A combokat kettéválasztjuk az ízületnél, a melleket nagyobb darabokra vágjuk, és a többi hússal együtt a pörköltalaphoz tesszük. További kb. 1 perc pirítás után felöntjük 3 liter vízzel. Amikor felforrt, belenyomjuk a paprikakrémet, megszórjuk a tetejét pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 40 percig főzzük. 

Míg fő a leves, megpucoljuk a krumplikat, és mérettől függően 4-6 darab cikket vágunk belőlük. Amikor már majdnem teljesen puha a hús, hozzáadjuk a burgonyát is a leveshez, és készre főzzük. Ez az idő körülbelül 10 perc. Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel. 

(Via Streetkitchen)