Csirkeleves zöldségbombával

Fotó: Streetkitchen
Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db csirkemell
  • só, bors
  • 1 fej salottahagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 1 szál répa (nagyobb)
  • 2 szál zellerszár
  • 1 kis csokor zöldspárga
  • 300 g fagyasztott zöldborsó
  • 3 l zöldségalaplé
  • 1 csokor friss koriander
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • ½ db citrom leve

Elkészítés

Az olívaolajon magas hőmérsékleten megpirítjuk a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet, majd kiszedjük. Ugyanabban az edényben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd rárakjuk a kis darabokra vágott répát és zellert, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és 10 percig rotyogtatjuk. Közben a spárga fás részét levágjuk, a többi részt kis darabokra vágjuk, a zsenge végeit pedig félrerakjuk, mert az csak a végén kerül bele. Beletesszük a levesbe a borsóval együtt, és további 10 percig főzzük. Mielőtt elzárnánk, mehetnek bele a felaprított zöld fűszerek és a félretett spárga. Belefacsarjuk a citromlevet, és kész is.

(Via Streetkitchen)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: