- 2 ek olívaolaj
- 1 db csirkemell
- só, bors
- 1 fej salottahagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 1 szál répa (nagyobb)
- 2 szál zellerszár
- 1 kis csokor zöldspárga
- 300 g fagyasztott zöldborsó
- 3 l zöldségalaplé
- 1 csokor friss koriander
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- ½ db citrom leve
Elkészítés
Az olívaolajon magas hőmérsékleten megpirítjuk a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet, majd kiszedjük. Ugyanabban az edényben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd rárakjuk a kis darabokra vágott répát és zellert, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és 10 percig rotyogtatjuk. Közben a spárga fás részét levágjuk, a többi részt kis darabokra vágjuk, a zsenge végeit pedig félrerakjuk, mert az csak a végén kerül bele. Beletesszük a levesbe a borsóval együtt, és további 10 percig főzzük. Mielőtt elzárnánk, mehetnek bele a felaprított zöld fűszerek és a félretett spárga. Belefacsarjuk a citromlevet, és kész is.
(Via Streetkitchen)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: