Csipegetett leves

Hozzávalók:

  • 1 csipet ételízesítő
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • 1 csokor zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 szelet kelkáposzta
  • 1 fej karfiol
  • 1 zöldpaprika
  • 2 burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 zeller
  • 1 fej karalábé
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál libazsír
  • 70 dkg sertéslapocka

Csipetke

  • 1 maréknyi finomliszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A húst, sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert, krumplit apró, csipetnyi darabokra vágjuk. Az egyik fej vöröshagymát lereszeljük. Ötliteres fazekunkban a libazsírt felengedjük, benne a reszelt hagymát üvegesre pirítjuk.

Beletesszük a húst, kevés pirospaprikával megszórjuk.

Amikor félpuha, hozzáadjuk a zöldségeket. Kevés együttes párolás után felengedjük a kívánt mennyiségre, ízesítjük a zöldpaprikával, a hagymával, a csokor petrezselyem és zeller zöldjével, a kelkáposztával és a karfiollal. Ekkor adjuk hozzá az ételízesítőt meg az őrölt borsot. Míg felpezsdül a leves, elkészítjük a csipetkét. Lassú tűzön készre főzzük, sózzuk is. Tálalás előtt a hagymát, kelkáposztát, karfiolt, petrezselyem és zeller zöldjét kivesszük a levesből.

Míg felpezsdül a leves, elkészítjük a csipetkét. Lassú tűzön készre főzzük, sózzuk is. Tálalás előtt a hagymát, kelkáposztát, karfiolt, petrezselyem és zeller zöldjét kivesszük a levesből.

(Via Vidék íze)