Hozzávalók:
- 1 csipet ételízesítő
- 1 csipet őrölt bors
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 1 csokor zellerlevél
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 szelet kelkáposzta
- 1 fej karfiol
- 1 zöldpaprika
- 2 burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 1 zeller
- 1 fej karalábé
- 2 szál fehérrépa
- 2 szál sárgarépa
- 1 evőkanál libazsír
- 70 dkg sertéslapocka
Csipetke
- só
- 1 maréknyi finomliszt
- 1 db tojás
Elkészítés:
A húst, sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert, krumplit apró, csipetnyi darabokra vágjuk. Az egyik fej vöröshagymát lereszeljük. Ötliteres fazekunkban a libazsírt felengedjük, benne a reszelt hagymát üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a húst, kevés pirospaprikával megszórjuk.
Amikor félpuha, hozzáadjuk a zöldségeket. Kevés együttes párolás után felengedjük a kívánt mennyiségre, ízesítjük a zöldpaprikával, a hagymával, a csokor petrezselyem és zeller zöldjével, a kelkáposztával és a karfiollal. Ekkor adjuk hozzá az ételízesítőt meg az őrölt borsot. Míg felpezsdül a leves, elkészítjük a csipetkét. Lassú tűzön készre főzzük, sózzuk is. Tálalás előtt a hagymát, kelkáposztát, karfiolt, petrezselyem és zeller zöldjét kivesszük a levesből.
Míg felpezsdül a leves, elkészítjük a csipetkét. Lassú tűzön készre főzzük, sózzuk is. Tálalás előtt a hagymát, kelkáposztát, karfiolt, petrezselyem és zeller zöldjét kivesszük a levesből.
(Via Vidék íze)