Caprese csirkemell

Hozzávalók:

  • kb. 50 ml olaj
  • 600 g csirkemell (egész filék, nem csíkozva)
  • ½ tk durvára őrölt bors
  • 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk szárított bazsalikom
  • 100 ml tejszín
  • 10 - 12 db aszalt paradicsom
  • 1 db paradicsom
  • 200 g mozzarella

Elkészítés:

Olajat hevítünk egy serpenyőben, majd körbepirítjuk rajta az előzőleg megsózott és megborsozott egész csirkemellek minden oldalát. Nem baj, ha nem sül át a hús, hiszen majd még betesszük a sütőbe. A lényeg az, hogy szép aranybarna kérget kapjon.

Amikor szépen körbepirult a csirkemell, felöntjük a passatával, belenyomjuk a fokhagymát, megszórjuk a bazsalikommal, majd beleöntjük a tejszínt is a serpenyőbe.

Az aszalt paradicsomokat háromba vágjuk, a normál paradicsomot szintén felkockázzuk – a magvas-zselés részét kikaparjuk –, majd a hús mellé dobjuk mindkettőt. Óvatosan összekeverjük az egészet, majd felszeleteljük a mozzarellát, és a tetejére tesszük.

180 fokra előmelegített sütőben további 25-30 percig sütjük a húst. Az elkészült caprese csirkét, ha van otthon friss bazsalikomunk, azzal díszítjük. 

(Via Streetkitchen)