Hozzávalók:
- kb. 50 ml olaj
- 600 g csirkemell (egész filék, nem csíkozva)
- só
- ½ tk durvára őrölt bors
- 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított bazsalikom
- 100 ml tejszín
- 10 - 12 db aszalt paradicsom
- 1 db paradicsom
- 200 g mozzarella
Elkészítés:
Olajat hevítünk egy serpenyőben, majd körbepirítjuk rajta az előzőleg megsózott és megborsozott egész csirkemellek minden oldalát. Nem baj, ha nem sül át a hús, hiszen majd még betesszük a sütőbe. A lényeg az, hogy szép aranybarna kérget kapjon.
Amikor szépen körbepirult a csirkemell, felöntjük a passatával, belenyomjuk a fokhagymát, megszórjuk a bazsalikommal, majd beleöntjük a tejszínt is a serpenyőbe.
Az aszalt paradicsomokat háromba vágjuk, a normál paradicsomot szintén felkockázzuk – a magvas-zselés részét kikaparjuk –, majd a hús mellé dobjuk mindkettőt. Óvatosan összekeverjük az egészet, majd felszeleteljük a mozzarellát, és a tetejére tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben további 25-30 percig sütjük a húst. Az elkészült caprese csirkét, ha van otthon friss bazsalikomunk, azzal díszítjük.
(Via Streetkitchen)