Hozzávalók
- 50 dkg zöldborsó (kifejtve)
- 50 dkg brokkoli
- 25 dkg sárgarépa
- 1 új petrezselyemgyökér
- 1 csokor spárga (20-25 dkg)
- 1 csokor újhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 nagy csokor petrezselyem zöldje
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit rózsákra bontjuk, a levágott szárát megmosva egy lábasba rakjuk. A spárga fás végét letörjük, az is megy a lábasba. Öntünk rá egy kis vizet, sózzuk, és alaplevet főzünk belőle.
Meghámozzuk a gyökérzöldségeket, felkockázzuk. A spárgát 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk.
Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát. Rádobjuk a felvágott répát és gyökeret, roppanósra pároljuk. Megsózzuk, felengedjük kevés vízzel, és addig főzzük, míg teljesen meg nem puhul az összes zöldség. Ekkor botmixerrel áttörjük.
Leszűrjük a brokkoliszárból és spárgatalpból főzött alaplevelet, hozzáöntjük a sűrű krémleveshez. Beletesszük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Hozzáadjuk a kis rózsákra szedett brokkolit, a feldarabolt spárgát és a zöldborsót, pár perc alatt készre főzzük. Végül hozzávágjuk a sok petrezselymet. Sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: