Hozzávalók
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 70 dkg burgonya
- 2 ek majoranna
- 3 db babérlevél
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 1.5 dkg finomliszt
- 4 dl víz (kb.)
A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, vagy karikára vágjuk - ahogy szeretjük.
Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig kis lángon melegítjük, majd hozzáadjuk a krumplit, és összekeverjük.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi pont ellepi a krumplit, megszórjuk majorannával, sózzuk, hozzátesszük a babérlevelet, és lefedve főzzük kb. 25 percig, míg a krumpli megpuhul.
Közben a tejfölt kikeverjük a liszttel, és belemerünk egy merőkanállal a főzelék levéből. Csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a főzelékbe.
Elkeverjük, és még 5 percig főzzük kis lángon, hogy kicsit besűrűsödjön.
(Via Nosalty)