A legegyszerűbb krumplifőzelék

Hozzávalók

  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 70 dkg burgonya
  • 2 ek majoranna
  • 3 db babérlevél
  • só ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • 1.5 dkg finomliszt
  • 4 dl víz (kb.)

Fotó: Nosalty

Elkészítés

A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, vagy karikára vágjuk - ahogy szeretjük.

Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig kis lángon melegítjük, majd hozzáadjuk a krumplit, és összekeverjük.

Felöntjük annyi vízzel, amennyi pont ellepi a krumplit, megszórjuk majorannával, sózzuk, hozzátesszük a babérlevelet, és lefedve főzzük kb. 25 percig, míg a krumpli megpuhul.

Közben a tejfölt kikeverjük a liszttel, és belemerünk egy merőkanállal a főzelék levéből. Csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a főzelékbe.

Elkeverjük, és még 5 percig főzzük kis lángon, hogy kicsit besűrűsödjön.

(Via Nosalty)