Hozzávalók:
- 1 db közepes fej kelkáposzta
- 4 db nagyobb burgonya
- 200 g bacon szalonna
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk kömény
- só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban kevés vizet melegítünk. Miután a kelkáposzta külső héját leszedtük, a torzsáját kivágtuk, a maradékot nagyobb darabokra vágjuk és beteszük a vízbe.
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk, aztán nyomás a vízbe a káposzta mellé.
Ekkor jöhetett a fűszerezés, majd annyi vizet öntötünk hozzá még amennyi épp, hogy ellepi az egészet. Félig lefedve 20-25 perc alatt közepes lángon puhára pároljuk.
A bacont közben egy serpenyőben kevés olívaolajon ropogósra sütjük, majd amikor elkészült, félretesszük.
A megpuhult zöldségeket kive a vízből és egy picit átnyomkodjuk, hogy ne legyen olyan nedves. Ezt követően botmixerrel pépesre keverjük (lehet hagyni darabosan is).
A pépes zöldséget áttesszük abba a serpenyőbe, amelyben a bacon korábban kisült, jól lenyomkodjuk, majd mindkét oldalát megsütjük. Nagyjából 10-15 perc alatt el is készült.