Tojásos reteksaláta, petrezselymes majonézzel

Hozzávalók:

  • 3 csokor piros retek
  • 1 db kisebb kígyóuborka
  • 4 db főtt tojás
  • 0.5 dl olívaolaj

Az öntethez:

  • 2 dl majonéz
  • rissen őrölt bors
  • 1 jó csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál fehérborecet

Elkészítés:

A tisztított megmosott piros retket, kígyóuborkát, meghámozott főtt tojásokat fél karikákra szeleteltjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, lazán összeforgatjuk, és lefóliázva hűtőbe tesszük.

Az öntethez a majonézt sóval, borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, a fehérborecettel ízesítjük, és a salátával együtt hűtőben jól lehűtjük.

Tálaláskor a reteksalátát a petrezselymes majonézzel összeforgatjuk, kistányérokra halmozzuk, és friss petrezselyemmel díszítjük.

(Via Mesterszakács)