Hozzávalók:
- 3 csokor piros retek
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 4 db főtt tojás
- 0.5 dl olívaolaj
Az öntethez:
- 2 dl majonéz
- só
- rissen őrölt bors
- 1 jó csokor petrezselyem
- 2 evőkanál fehérborecet
Elkészítés:
A tisztított megmosott piros retket, kígyóuborkát, meghámozott főtt tojásokat fél karikákra szeleteltjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, lazán összeforgatjuk, és lefóliázva hűtőbe tesszük.
Az öntethez a majonézt sóval, borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, a fehérborecettel ízesítjük, és a salátával együtt hűtőben jól lehűtjük.
Tálaláskor a reteksalátát a petrezselymes majonézzel összeforgatjuk, kistányérokra halmozzuk, és friss petrezselyemmel díszítjük.
(Via Mesterszakács)