Hozzávalók
hús
- 40 dkg csirkemell filé (6 szelet)
- 1 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 ek vaj
- 1 dl víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl főzőtejszín
köret
- 1 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- 2 ek vaj
Elkészítés
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikás lisztbe forgatjuk.
Egy lábasban vajon hirtelen elősütjük a húsokat, legyen egy kis színe. Visszatesszük a lábasba mindet, öntünk alá kb. 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt. Készre pároljuk.
A körethez a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben éppen csak puhára főzzük. Lecsöpögtetjük.
Egy hőálló tálba rakjuk őket, és olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejüket, megszórjuk petrezselyemmel. Forró sütőben átmelegítjük. A hús mellé kínáljuk.
(Via Nosalty)