Tejszínes fokhagymás csirke

Hozzávalók

hús

  • 40 dkg csirkemell filé (6 szelet)
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 ek vaj
  • 1 dl víz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl főzőtejszín

köret

  • 1 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • 2 ek vaj

Elkészítés

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikás lisztbe forgatjuk.

Egy lábasban vajon hirtelen elősütjük a húsokat, legyen egy kis színe. Visszatesszük a lábasba mindet, öntünk alá kb. 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt. Készre pároljuk.

A körethez a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben éppen csak puhára főzzük. Lecsöpögtetjük.

Egy hőálló tálba rakjuk őket, és olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejüket, megszórjuk petrezselyemmel. Forró sütőben átmelegítjük. A hús mellé kínáljuk.

(Via Nosalty)