Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 5 dkg vaj
- 3 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér
- 1 db kis karalábé
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 1,5 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint tárkony
- ízlés szerint bors
- 2 db húsleves kocka
- 0,5 fej vörös hagyma
- 1 db citrom
Elkészítés
Előkészítjük a hozzávalókat. A csirkemellet kockákra, a zöldségeket tetszőlegesen feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk.
Vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és 10 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a csirkemellet és fehéredésig kevergetjük. Kb. 5 perc közepes hőfokon.
Felöntjük másfél liter hideg vízzel és hozzáajuk a fűszereket. Egyet forralunk rajta, majd takarékra vesszük és hagyjuk főni.
Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és zöldborsót is. Majd puhára főzzük. Kóstoljuk és ha szükséges, utána fűszerezzük.
A tejszínt, mustárt, lisztet csomó mentesre keverjük, adunk hozzá egy merőkanállal a levesből (hőkiegyenlítés), majd az egészet a leveshez öntjük. Egyszer felforraljuk és kész.
(Via Cookpad)