Tárkonyos-tejszínes csirkeragu leves

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 5 dkg vaj
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db kis karalábé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint tárkony
  • ízlés szerint bors
  • 2 db húsleves kocka
  • 0,5 fej vörös hagyma
  • 1 db citrom

Elkészítés

Előkészítjük a hozzávalókat. A csirkemellet kockákra, a zöldségeket tetszőlegesen feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk.

Vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és 10 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a csirkemellet és fehéredésig kevergetjük. Kb. 5 perc közepes hőfokon.

Felöntjük másfél liter hideg vízzel és hozzáajuk a fűszereket. Egyet forralunk rajta, majd takarékra vesszük és hagyjuk főni.

Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és zöldborsót is. Majd puhára főzzük. Kóstoljuk és ha szükséges, utána fűszerezzük.

A tejszínt, mustárt, lisztet csomó mentesre keverjük, adunk hozzá egy merőkanállal a levesből (hőkiegyenlítés), majd az egészet a leveshez öntjük. Egyszer felforraljuk és kész.

(Via Cookpad)