Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 5 dl Krusovice világos sör
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek dijoni mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek aprított, friss kakukkfű
- 1 ek fűszerpaprika
- Ízlés szerint só
Káposzta ágyhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk fűszerkömény
- 1 kg savanyú káposzta
- Ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A sörhöz keverjük a reszelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a sót, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, belehelyezzük a tarjaszeleteket és hűtőbe tesszük pácolódni. Legjobb, ha benne hagyjuk egy éjszakát, de ha idő szűkében vagyunk, egy-két óra is elég neki.
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerköményt, a savanyúkáposztát (ha szükséges mossuk át), a borsot és megpároljuk.
A savanyúkáposztát egy tepsire terítjük, rásorakoztatjuk a tarja szeleteket, befedjük egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 45-50 perc alatt készre sütjük.
Recept és kép forrása: Gastrohobbi