Sertéstarja savanyú káposzta ágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 5 dl Krusovice világos sör
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek dijoni mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek aprított, friss kakukkfű
  • 1 ek fűszerpaprika
  • Ízlés szerint só

Káposzta ágyhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk fűszerkömény
  • 1 kg savanyú káposzta
  • Ízlés szerint frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A sörhöz keverjük a reszelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a sót, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, belehelyezzük a tarjaszeleteket és hűtőbe tesszük pácolódni. Legjobb, ha benne hagyjuk egy éjszakát, de ha idő szűkében vagyunk, egy-két óra is elég neki.

Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerköményt, a savanyúkáposztát (ha szükséges mossuk át), a borsot és megpároljuk.

A savanyúkáposztát egy tepsire terítjük, rásorakoztatjuk a tarja szeleteket, befedjük egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 45-50 perc alatt készre sütjük.

Recept és kép forrása: Gastrohobbi