Hozzávalók
- 600 g sertés rövidkaraj
- 50 g vaj
- 250 g csiperkegomba (barna)
- 1 evőkanál finomliszt
- 350 ml tej
- 100 g lángolt kolbász
- 2 db csemegeuborka
- 100 g sajt (reszelt)
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Elkészítés
A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majdborsozzuk.
A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sütőben is használható edénybe fektetjük őket egymás mellé.
A gombát szeletekre vágjuk, és a serpenyőben maradt vajba tesszük. Pár percig pirítjuk, borsozzuk, utána megszórjuk a liszttel. Kevergetve pirítjuk ezt is, majd felöntjük a tejjel.
2-3 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, és levesszük a tűzről.
A kolbászt,az uborkátfelkarikázzuk, és a sajt kb. kétharmadával együtt hozzáadjuk a gombához. Elkeverjük, és a hússzeletekre halmozzuk.
Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
(Via Nosalty)