Sarkadi pecsenye

Hozzávalók

  • 600 g sertés rövidkaraj
  • 50 g vaj
  • 250 g csiperkegomba (barna)
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 350 ml tej
  • 100 g lángolt kolbász
  • 2 db csemegeuborka
  • 100 g sajt (reszelt)
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítés

A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majdborsozzuk.

A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sütőben is használható edénybe fektetjük őket egymás mellé.

A gombát szeletekre vágjuk, és a serpenyőben maradt vajba tesszük. Pár percig pirítjuk, borsozzuk, utána megszórjuk a liszttel. Kevergetve pirítjuk ezt is, majd felöntjük a tejjel.

2-3 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, és levesszük a tűzről.

A kolbászt,az uborkátfelkarikázzuk, és a sajt kb. kétharmadával együtt hozzáadjuk a gombához. Elkeverjük, és a hússzeletekre halmozzuk.

Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben aranybarnára sütjük.

  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc

(Via Nosalty)