Rakott csirkemell

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 6 db tojás
  • 20 dkg füstölt sajt (jól reszelhető)
  • 10 dkg sajt (jól reszelhető)
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dl főzőtejszín (vagy jó sűrű tejföl)
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió (őrölve, elhagyható)
  • 1 ek margarin
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés

A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is.

Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk.

Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős, szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz)

Egy sütőtálat kikenünk margarinnal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat.

Ha már elfogyott a hús, akkor a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, hozzáadjuk a tejszínt, és a rakottra öntjük. Fóliával letakarva, jó 3/4 órát pároljuk, majd takarás nélkül szép pirosra sütjük.

Sütés ideje: 60 perc

(Via Nosalty)