Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 35 dkg finomliszt
  • 2.5 dl tej
  • 25 dkg bacon
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 20 dkg ementáli sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2.5 dl tejföl

Elkészítés

A tojást feltörjük, sózzuk, borsozzuk, és enyhén felverjük.

A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a tojásokat, és kicsit elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és kidolgozzuk. 20 percig állni hagyjuk.

Közben felcsíkozzuk a bacont, és roppanósra sütjük, majd kivesszük, és a visszamaradt zsíron, kis lángon 10 perc alatt karamelizáljuk a csíkokra vágott vöröshagymát.

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, beleszaggatjuk a galuskát, és félretesszük.

Hozzákeverjük a sült szalonnát és hagymát, majd belekeverjük a tejfölt, a reszelt ementáli 3/4-ét, és a reszelt füstölt sajtot. Alaposan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal, és 10 percre betesszük 200 fokra előmelegített sütőbe.

Kivesszük, és azonnal tálaljuk.

(Via Nosalty)