Okroska

Hozzávalók

  • 500 g burgonya
  • 500 g uborka
  • 350 g retek (opcionális)
  • 6 db tojás
  • 350 g csirkemell
  • 2 csokor újhagyma
  • 2 köteg kapor
  • 1,5 csésze kefir
  • Só ízlés szerint
  • Citromsó ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, és a héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan meghámozzuk. Ezután a burgonyát apró kockákra vágjuk.

A tojásokat 10-15 percig főzzük, hogy a sárgája "kemény" legyen. Megszabadítjuk a héjuktól, apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a burgonyához.

A csirkemellfilét 10-15 percig főzzük, kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a krumplihoz és a tojáshoz.

Az uborkát megmossuk, apró kockákra vágjuk, ez is mehet a tálba a többi hozzávalóhoz. Jöhet a kockára vágott retek is.

Végezetül mehet hozzá a hagyma, a kapor, izlés szerint só, citromsó, a kefir és az egészet összekeverjük.