Mézes-narancsos csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 narancsból nyert narancslé
  • 2 ek méz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg aszalt szilva (ízlés szerint)
  • 1 db narancs

Elkészítés:

A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a felével. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdeket, takarjuk le alufóliával, majd rakjuk hűtőbe kb. 1 órára pácolódni.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben pároljuk letakarva kb. fél óráig, ezután vegyük le a fóliát, kenegessük át a combokat a mézes narancslével, tegyük hozzá a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.

Sütés közben párszor kenegessük még meg a maradék mézes narancslével, és süssük szép pirosra.

  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc

(Via Nosalty)