Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 1 narancsból nyert narancslé
- 2 ek méz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg aszalt szilva (ízlés szerint)
- 1 db narancs
Elkészítés:
A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a felével. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdeket, takarjuk le alufóliával, majd rakjuk hűtőbe kb. 1 órára pácolódni.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben pároljuk letakarva kb. fél óráig, ezután vegyük le a fóliát, kenegessük át a combokat a mézes narancslével, tegyük hozzá a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.
Sütés közben párszor kenegessük még meg a maradék mézes narancslével, és süssük szép pirosra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
(Via Nosalty)