Labancpecsenye

Hozzávalók

  • 1 kg sertés rövidkaraj
  • 20 dkg trappista sajt
  • 25 dkg prágai sonka
  • 3 ek mustár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 púpozott ek teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. Hűtőbe tesszük egy órára.

Közben feldaraboljuk a sajtot, egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a fűszerpaprikával. Készítsünk elő egy szilikonpapírral bélelt tepsit is.

A hússzeletekre fektetünk egy szelet sonkát és sajtot, majd félbehajtjuk, és megtűzzük. Megforgatjuk a paprikás lisztben, és egymás mellé fektetjük a tepsiben.

190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, tetejüket meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, enyhén megszurkáljuk, és 25 perc alatt pirosra sütjük. Tarjából készítve az ideális, hiszen szaftosabb az alapanyag.

Rizs vagy steak burgonya kíséretében kínáljuk.

  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc

(Via Nosalty)