Hozzávalók
- 1 kg sertés rövidkaraj
- 20 dkg trappista sajt
- 25 dkg prágai sonka
- 3 ek mustár
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 púpozott ek teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. Hűtőbe tesszük egy órára.
Közben feldaraboljuk a sajtot, egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a fűszerpaprikával. Készítsünk elő egy szilikonpapírral bélelt tepsit is.
A hússzeletekre fektetünk egy szelet sonkát és sajtot, majd félbehajtjuk, és megtűzzük. Megforgatjuk a paprikás lisztben, és egymás mellé fektetjük a tepsiben.
190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, tetejüket meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, enyhén megszurkáljuk, és 25 perc alatt pirosra sütjük. Tarjából készítve az ideális, hiszen szaftosabb az alapanyag.
Rizs vagy steak burgonya kíséretében kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
(Via Nosalty)