Különleges csirkés rizses hús

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 ek méz
  • 1 kaliforniai paprika
  • 20 dkg gomba
  • 25 dkg rizs
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 nagy fej – vagy két kissebb – vöröshagyma
  • 1 csapott ek curry por
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek gm szójaszósz
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors, chili

Elkészítés:

A rizst a zöldborsóval megpároljuk.

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felforrósított serpenyőben, tetszőleges zsiradékon, a mézzel együtt aranysárgára pirítjuk és tányérra szedjük.

A visszamaradt zsiradékra dobjuk a vékony félkarikára vágott hagymát, fedő alatt megpároljuk, majd hozzá adojuk a felaprított paprikát, a szeletelt gombát, megpirítjuk, végül mehet bele a zúzott fokhagyma, a curry, a chili, ezzel már csak összeforgatjuk és le is vesszük a tűzhelyről.

A hagymás ragut összekeverjük a párolt rizses zöldborsóval, a pirított csirkemellel, hozzáadjuk a szójaszószt, összeforgjuk és forrón kínáljuk.

(Via Gastrohobbi)