Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell filé
- 1 ek méz
- 1 kaliforniai paprika
- 20 dkg gomba
- 25 dkg rizs
- 20 dkg zöldborsó
- 1 nagy fej – vagy két kissebb – vöröshagyma
- 1 csapott ek curry por
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek gm szójaszósz
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors, chili
Elkészítés:
A rizst a zöldborsóval megpároljuk.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felforrósított serpenyőben, tetszőleges zsiradékon, a mézzel együtt aranysárgára pirítjuk és tányérra szedjük.
A visszamaradt zsiradékra dobjuk a vékony félkarikára vágott hagymát, fedő alatt megpároljuk, majd hozzá adojuk a felaprított paprikát, a szeletelt gombát, megpirítjuk, végül mehet bele a zúzott fokhagyma, a curry, a chili, ezzel már csak összeforgatjuk és le is vesszük a tűzhelyről.
A hagymás ragut összekeverjük a párolt rizses zöldborsóval, a pirított csirkemellel, hozzáadjuk a szójaszószt, összeforgjuk és forrón kínáljuk.
(Via Gastrohobbi)