Hozzávalók:
- 8 szép szelet sertés borda
- 1 ek mangalica zsír
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- 5 dl világos sör
- 3 ek krémes dijoni mustár
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A hússzeleteket a tenyerünkkel kicsit megcsapkodjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a mangalica zsíron mind a két oldalát elősütjük.
Amikor a hús kérget kapott, tányérra szedejük és a visszamaradt zsiradékra dobjuk a felkarikázott hagymát,megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, felöntjük a sörrel, elkeverjük benne a mustárt, majd visszatesszük az elősütött hússzeleteket és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 60-70 perc alatt puhára pároljuk. A párolási idő függ a hús vastagságától is. A lényeg, hogy finom omlós legyen.
Petrezselymes krumplit ajánljunk mellé köretnek.
(Via Gastrohobbi)