Királyi sörösborda

Hozzávalók:

  • 8 szép szelet sertés borda
  • 1 ek mangalica zsír
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt fűszerkömény
  • 5 dl világos sör
  • 3 ek krémes dijoni mustár
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A hússzeleteket a tenyerünkkel kicsit megcsapkodjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a mangalica zsíron mind a két oldalát elősütjük.

Amikor a hús kérget kapott, tányérra szedejük és a visszamaradt zsiradékra dobjuk a felkarikázott hagymát,megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, felöntjük a sörrel, elkeverjük benne a mustárt, majd visszatesszük az elősütött hússzeleteket és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 60-70 perc alatt puhára pároljuk. A párolási idő függ a hús vastagságától is. A lényeg, hogy finom omlós legyen.

Petrezselymes krumplit ajánljunk mellé köretnek.

(Via Gastrohobbi)