Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 10 dkg bacon
- 1 közepes db vöröshagyma
- 3 db csirkecomb
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl fehérbor
- 2 szál kakukkfű
- 2 dl alaplé
- 20 dkg tömlős krémsajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg edami sajt
- 1 csokor petrezselyem
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben.
Beletesszük a vékony csíkokra vágott bacont, és roppanósra sütjük, majd szűrőpapírra szedjük.
A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd azt is kivesszük a serpenyőből, és félre tesszük.
A serpenyőbe tesszük a combokat a bőrös részükkel lefelé, majd 5-5 percig nagy lángon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a fehérborral és az alaplével, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd visszatesszük a párolt hagymát a serpenyőbe, és lefedve 35-40 percig főzzük, míg a combok megpuhulnak, és a lé kicsit sűrűsödik.
Kivesszük a combokat a serpenyőből, belekanalazzuk a krémsajtot, és beleszórjuk a füstölt és az edami sajtot. Kis lángon kevergetve főzzük, míg bugyogni kezd, és nyúlós lesz. Visszatesszük a combokat a sajtszószba, megszórjuk baconnel és a finomra vágott petrezselyemmel.
Recept és kép forrása: Nosalty