Háromsajtos csirkecombok baconnel

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg bacon
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 3 db csirkecomb
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl fehérbor
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 dl alaplé
  • 20 dkg tömlős krémsajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg edami sajt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben.

Beletesszük a vékony csíkokra vágott bacont, és roppanósra sütjük, majd szűrőpapírra szedjük.

A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd azt is kivesszük a serpenyőből, és félre tesszük.

A serpenyőbe tesszük a combokat a bőrös részükkel lefelé, majd 5-5 percig nagy lángon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a fehérborral és az alaplével, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd visszatesszük a párolt hagymát a serpenyőbe, és lefedve 35-40 percig főzzük, míg a combok megpuhulnak, és a lé kicsit sűrűsödik.

Kivesszük a combokat a serpenyőből, belekanalazzuk a krémsajtot, és beleszórjuk a füstölt és az edami sajtot. Kis lángon kevergetve főzzük, míg bugyogni kezd, és nyúlós lesz. Visszatesszük a combokat a sajtszószba, megszórjuk baconnel és a finomra vágott petrezselyemmel.

Recept és kép forrása: Nosalty