- 0.5 kg sertés rövidkaraj (5 szelet)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 75 g vaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 10 dkg bacon
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 evőkanál finomliszt
- 3 közepes db újhagyma
- 20 dkg edami sajt
- 3.5 dl tej
Elkészítés
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta, majd egy hőálló tálba kiszedjük őket.
A serpenyőbe dobjuk a maradék vajat, erre jöhet a finomra aprított vöröshagyma és a felkockázott bacon, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkét is. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett 5 percet sütjük.
Ha már kellően összeugrott a gomba, az egészet megszórjuk egy kanál liszttel, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a lereszelt sajt felét, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.
A zöldséges ragut a karajszeletekre kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
Recept és kép forrása: Nosalty