Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával

Hozzávalók

  • 0.5 kg sertés rövidkaraj (5 szelet)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 75 g vaj
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 10 dkg bacon
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 3 közepes db újhagyma
  • 20 dkg edami sajt
  • 3.5 dl tej

Elkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk.

Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta, majd egy hőálló tálba kiszedjük őket.

A serpenyőbe dobjuk a maradék vajat, erre jöhet a finomra aprított vöröshagyma és a felkockázott bacon, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkét is. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett 5 percet sütjük.

Ha már kellően összeugrott a gomba, az egészet megszórjuk egy kanál liszttel, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a lereszelt sajt felét, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.

A zöldséges ragut a karajszeletekre kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc

Recept és kép forrása: Nosalty