Fokhagymás-baconös sült sertéscomb

Hozzávalók:

  • 1.2 kg sertéscomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek sertészsír
  • 10 szelet bacon
  • 70 dkg burgonya

Elkészítés:

A húst megmossuk és megtöröljük. A fokhagymát megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. Egy kisebb késsel mélyebb bemetszéseket ejtünk, és belenyomjuk a fokhagymadarabokat.

Ha kész, megszórjuk sóval és borssal, majd beledörzsöljük. A húst beborítjuk a baconszeletekkel. Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsírral, és beletesszük a húst. Beborítjuk fóliával, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra után levehetjük a hőfokot 180 fokra. Ha szükséges, önthetünk a hús alá 1-2 deci vizet. 

A krumplit mossuk meg, és vágjuk kockára.

Újabb 30-40 perc múlva vegyük ki a húst a sütőből, szórjuk köré a krumplit, majd toljuk vissza a sütőbe, ezúttal azonban már fólia nélkül. Süssük még 30-40 percig, míg a krumpli megpuhul, és a bacon ropogós lesz.

Hagyjuk hűlni 10-20 percig, mielőtt felvágjuk.

  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
Recept és fotó: Nosalty