Erdélyi marharagu, vargányás tagliatellével

Hozzávalók

  • 800 g marhapofa
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál lestyán
  • 2 kávéskanál borsikafű
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 1 db kisebb paradicsom
  • 1 db kisebb paprika
  • 1 dl vörösbor, ha van nyitva. Most nem volt.
  • A vargányás tésztához:
  • 250 g vargánya gomba
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 250 g tejföl
  • 20 g reszelt sajt
  • 250 g tagliatelle tészta (más is jó)

Elkészítés

A hagymát felaprítjuk, 2 evőkanál olajon odatesszük pirulni. Felaprítjuk a húst, és az üvegesre pirult hagymára tesszük, sózzuk, fehéredésig sütjük. Ezután jöhet rá a bors, paprika, lestyán, borsikafű, kakukkfű. Majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát is. 2 perces kevergetés után felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, addig főzzük amíg a hús meg nem puhul.

Közben elkészítjük a vargányás mártást. A hagymát apróra vágjuk és 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Ezután felaprítjuk a gombát és rátesszük a hagymára. Rögtön fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, kb. 2-3 percig kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és 7-8 percig alacsony lángon főzzük. Közben kifőzzük a tésztát, és öntünk rá a vargányás mártásból, megszórjuk reszelt sajttal. Mellé teszünk egy nagy kanál ragut, és az egészet meghintjük a maradék friss petrezselyemmel.

(Via Cookpad)