Egyszerű bácskai rizses hús

Hozzávalók

  • 20 dkg sertéscomb
  • 1 bögre rizs
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 ek sertészsír
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes db paradicsom
  • 1 közepes db paprika
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 5 dl víz
  • 3 ek petrezselyem
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés

Zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, amit lepirítunk.

Közben sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával.

Majd hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, kockára vágott paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön 40-45 percig pároljuk a húst!

Közben megfőzzük a rizst, hogy csak bele kelljen majd a végén keverni a húsos-pörköltös alapba.

Amikor megfőtt a hús, hozzáöntjük a rizst, és megszórjuk az egészet petrezselyemmel, és jól összekeverjük, aztán tálalhatjuk is.

(Via Nosalty)