Hozzávalók
- 20 dkg sertéscomb
- 1 bögre rizs
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 ek sertészsír
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes db paradicsom
- 1 közepes db paprika
- 2 ek napraforgó olaj
- 5 dl víz
- 3 ek petrezselyem
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés
Zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, amit lepirítunk.
Közben sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával.
Majd hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, kockára vágott paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön 40-45 percig pároljuk a húst!
Közben megfőzzük a rizst, hogy csak bele kelljen majd a végén keverni a húsos-pörköltös alapba.
Amikor megfőtt a hús, hozzáöntjük a rizst, és megszórjuk az egészet petrezselyemmel, és jól összekeverjük, aztán tálalhatjuk is.
(Via Nosalty)