Hozzávalók
A csirkemell előkészítéséhez
- 80 dkg csirkemell filé
- 40 dkg bacon (szeletelt)
- 20 dkg sajt (bármilyen)
- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 4 ek tejföl
- 3 evőkanál finomliszt
- 2 kk só
- bors ízlés szerint
A forma kikenéséhez
- 1 ek vaj
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
Elkészítés
A csirkemell előkészítéséhez
Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.
A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük.
Formánkat kivajazzuk, és morzsázzuk, majd a bacon-nel kibéleljük.
A husit a formába öntjük, és a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk.
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, és tovább sütjük, míg a szalonna megpirul.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
(Via Nosalty)