Csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók

A csirkemell előkészítéséhez

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 40 dkg bacon (szeletelt)
  • 20 dkg sajt (bármilyen)
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 ek tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 kk só
  • bors ízlés szerint

A forma kikenéséhez

  • 1 ek vaj
  • 2 teáskanál zsemlemorzsa

Elkészítés

A csirkemell előkészítéséhez

Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.

A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük.

Formánkat kivajazzuk, és morzsázzuk, majd a bacon-nel kibéleljük.

A husit a formába öntjük, és a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk.

Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, és tovább sütjük, míg a szalonna megpirul.

  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc

(Via Nosalty)