Ugrás a fő tartalomra

Csirkecsíkok zöldbors mártásban

Hozzávalók

A zöldbors mártáshoz

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek zöldbors (ecetben eltett)
  • 1 teáskanál dijoni mustár (magos)
  • 2 dl csirke alaplé
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 kk étkezési keményítő
  • 1 ek worcestershire-szósz

A pirított csirkéhez

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kk bors (frissen őrölt)

Elkészítés

A zöldbors mártáshoz

A csirkemellet ceruzányi csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. Közben enyhén sózzuk, borsozzuk.

Ha már minden oldala fehéredésig (vagy kicsit tovább) pirult, hozzáadjuk a zöldbors mártás összetevőit (a zöldborsot szűrőbe téve öblítsük át, mert elég ecetes, sós lében teszik el).

Engedjük fel a csirke alaplével, és főzzük fedő alatt 6-7 percig, majd öntsük rá a tejszínt is, és azzal is forraljuk össze.

Egy evőkanál hideg vízzel keverjük el a keményítőt, és öntsük a mártáshoz. Keverjünk rajta kettőt, és zárjuk el a gázt, mert ennyi idő alatt be is sűrűsödött a szósz.

(Via Nosalty)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Falusi csirke raguleves

"A jó csirkeragu leves lényege a hozzávalókban rejlik. Igyekezzünk mindig piacon, háztáji baromfit vásárolni. A másik fontos dolog hogy a csirke minden részét főzzük bele a levesbe, ha van, amit nem szeretünk, azt később még kivehetjük, de az íze legalább benne lesz! A csirke minden egyes részének más és más az íze. A nyakban, farhátban, szívben, szárnyban sokkal több és finomabb íz található, mint az ötször drágább mellben. Legjobb, ha egy egész csirkét szétdarabolunk, és azt főzzük a levesbe." - írja a receptet megosztó Varga Gábor. Hozzávalók 6 adagra: 1.5 kg egész csirke 2 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 2 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb) 1 db zellergumó (nyers) 4 szem burgonya 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika 100 g zöldborsó 100 g zöldbab só 2 evőkanál libazsír 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 L víz 1 teáskanál feketebors (egész) A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A b

Rakott csirkemell

Hozzávalók 80 dkg csirkemell filé 6 db tojás 20 dkg füstölt sajt (jól reszelhető) 10 dkg sajt (jól reszelhető) 10 dkg finomliszt 2 dl főzőtejszín (vagy jó sűrű tejföl) 3 dl tej 3 gerezd fokhagyma 1 csipet szerecsendió (őrölve, elhagyható) 1 ek margarin ételízesítő ízlés szerint Elkészítés A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk. Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős, szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz) Egy sütőtálat kikenünk margarinnal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat. Ha már elfogyott a hús, akkor a marad

Bundáskenyér pite

Hozzávalók: 6 db tojás 4 szelet kenyér sonka vagy kolbász hagyma só, bors Elkészítés: Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a felkockázott kenyeret, kolbászt, bármilyen zöldség ami van otthon és az apróra vágott hagymát. Keverjük össze alaposan a hozzávalókat, töltsük a masszát a kizsírozott pite formába. Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül. (Ragó Petra receptje) Megosztás HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!