Hozzávalók:
- 1 tk kacsazsír
- 10 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk kakukkfű
- 1 csirkemell filé
- 10 dkg füstölt sajt
- 15 dkg natúr sajt
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A bacont apróra vágjuk és a kacsazsíron megpirítjuk. Mikor már szép aranysárgára pirult, hozzá adjuk a finomra vágott vöröshagymát, a megmosott és felszeletelt gombát, majd megpirítjuk és hozzá adjuk a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, összeforgatjuk és levesszük a tűzhelyről.
A csirkemellet felszeleteljük és egy kivajazott jénaiba sorakoztatjuk a szeleteket. A húst megsózzuk, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, ráhalmozzuk a gombás ragut és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb 20 perc alatt készre sütjük, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és visszadugjuk még 5-10 percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére. A sütési idő, sütőnként változhat.
Ízlés szerint párolt rizzsel, friss salátával tálaljuk.
(Via Gastrohobbi)