Búbos csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 tk kacsazsír
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 csirkemell filé
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg natúr sajt
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A bacont apróra vágjuk és a kacsazsíron megpirítjuk. Mikor már szép aranysárgára pirult, hozzá adjuk a finomra vágott vöröshagymát, a megmosott és felszeletelt gombát, majd megpirítjuk és hozzá adjuk a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, összeforgatjuk és levesszük a tűzhelyről.

A csirkemellet felszeleteljük és egy kivajazott jénaiba sorakoztatjuk a szeleteket. A húst megsózzuk, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, ráhalmozzuk a gombás ragut és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb 20 perc alatt készre sütjük, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és visszadugjuk még 5-10 percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére. A sütési idő, sütőnként változhat.

Ízlés szerint párolt rizzsel, friss salátával tálaljuk.

(Via Gastrohobbi)