Hozzávalók
- 400 g penne
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 db vöröshagyma
- 8 szelet bacon
- 500 g csirkemell filé
- 20 g passzírozott paradicsom
- 200 g barbecue szósz
- 200 g cheddar sajt
- 1 db újhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.
Felkockázzuk a baconszeleteket, majd a hagyma mellé dobjuk, és lepirítjuk. Ha lepirult, egy tálba átkanalazzuk, mert a serpenyőre még szükségünk lesz.
A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, és a serpenyőben maradt zsiradékon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a csirke mellé öntjük a hagymás bacont.
Jól összeforgatjuk, majd jöhet a sűrített paradicsom, a barbecue szósz és egy újabb sózás, borsozás. Elkeverjük, és 5-10 percig, alacsony lángon főzzük.
A kifőtt tésztát leszűrjük, hozzáadjuk a csirkés keverékhez, egy kevés főzővíz társaságában, majd újból átkeverjük.
Megszórjuk reszelt sajttal, és lefedve 10 percig pároljuk. Apróra vágott újhagymával tálaljuk.
Recept és kép: Nosalty