Bbq-sajtos tészta

Hozzávalók

  • 400 g penne
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 8 szelet bacon
  • 500 g csirkemell filé
  • 20 g passzírozott paradicsom
  • 200 g barbecue szósz
  • 200 g cheddar sajt
  • 1 db újhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát forró, sós vízben puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.

Felkockázzuk a baconszeleteket, majd a hagyma mellé dobjuk, és lepirítjuk. Ha lepirult, egy tálba átkanalazzuk, mert a serpenyőre még szükségünk lesz.

A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, és a serpenyőben maradt zsiradékon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a csirke mellé öntjük a hagymás bacont.

Jól összeforgatjuk, majd jöhet a sűrített paradicsom, a barbecue szósz és egy újabb sózás, borsozás. Elkeverjük, és 5-10 percig, alacsony lángon főzzük.

A kifőtt tésztát leszűrjük, hozzáadjuk a csirkés keverékhez, egy kevés főzővíz társaságában, majd újból átkeverjük.

Megszórjuk reszelt sajttal, és lefedve 10 percig pároljuk. Apróra vágott újhagymával tálaljuk.

Recept és kép: Nosalty