Ugrás a fő tartalomra

Bableves csipetkével

Hozzávalók

Leves

  • 30 dkg fejtett bab
  • 2 közepes db fehérrépa
  • 3 közepes db sárgarépa
  • 1 kis db zeller
  • 1 közepes db paprika
  • 1 közepes db paradicsom
  • 1 kis db vöröshagyma
  • 3 kávéskanál só
  • 1 kk kakukkfű
  • bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 3 púpozott ek finomliszt
  • 2 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 2 kk majoranna

Csipetke

  • 10 dkg finomliszt
  • 5 evőkanál víz (szükség szerint)

Elkészítés

Leves

A megtisztított babot előzőleg beáztatjuk, majd leöntjük a vizet, és tiszta vízben feltesszük főni a babot.

Megtisztítjuk a zöldségeket, és amikor félkemény a bab, hozzáadjuk.

Fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, borssal, köménymaggal, és puhára főzzük.

Az olajhoz adjuk a lisztet és a zúzott fokhagymát, hagyományosan rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, fokozatosan hígítjuk vízzel, csomómentesre keverjük, és a leveshez öntjük. Felforraljuk, és beleszaggatjuk a csipetkét. Vágott petrezselymet szórunk a tetejére és majoránnát.

Csipetke

A lisztből pici sóval és kevés vízzel kemény tésztát gyúrunk.

A forrásban lévő levesbe csipkedjük, és megfőzzük.

(Via Nosalty)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Falusi csirke raguleves

"A jó csirkeragu leves lényege a hozzávalókban rejlik. Igyekezzünk mindig piacon, háztáji baromfit vásárolni. A másik fontos dolog hogy a csirke minden részét főzzük bele a levesbe, ha van, amit nem szeretünk, azt később még kivehetjük, de az íze legalább benne lesz! A csirke minden egyes részének más és más az íze. A nyakban, farhátban, szívben, szárnyban sokkal több és finomabb íz található, mint az ötször drágább mellben. Legjobb, ha egy egész csirkét szétdarabolunk, és azt főzzük a levesbe." - írja a receptet megosztó Varga Gábor. Hozzávalók 6 adagra: 1.5 kg egész csirke 2 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 2 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb) 1 db zellergumó (nyers) 4 szem burgonya 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika 100 g zöldborsó 100 g zöldbab só 2 evőkanál libazsír 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 L víz 1 teáskanál feketebors (egész) A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A b

Rakott csirkemell

Hozzávalók 80 dkg csirkemell filé 6 db tojás 20 dkg füstölt sajt (jól reszelhető) 10 dkg sajt (jól reszelhető) 10 dkg finomliszt 2 dl főzőtejszín (vagy jó sűrű tejföl) 3 dl tej 3 gerezd fokhagyma 1 csipet szerecsendió (őrölve, elhagyható) 1 ek margarin ételízesítő ízlés szerint Elkészítés A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk. Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős, szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz) Egy sütőtálat kikenünk margarinnal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat. Ha már elfogyott a hús, akkor a marad

Bundáskenyér pite

Hozzávalók: 6 db tojás 4 szelet kenyér sonka vagy kolbász hagyma só, bors Elkészítés: Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a felkockázott kenyeret, kolbászt, bármilyen zöldség ami van otthon és az apróra vágott hagymát. Keverjük össze alaposan a hozzávalókat, töltsük a masszát a kizsírozott pite formába. Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül. (Ragó Petra receptje) Megosztás HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!