Hozzávalók:
- 1 egész nyúl (kb. 2-3 font)
- 60 ml 10 százalákos ecet
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 közepes vöröshagy,a hagyma
- Hámozott darabolt paradicsom (kb 400 gramm)
- 1 babérlevél
- 2 szál friss kakukkfű
- 1 tk. szárított oregánó
- Körülbelül 250 ml jó minőségű száraz fehérbor
- 120 ml víz
- frissen őrölt durva tengeri só és fekete bors , ízlés szerint
Elkészítés:
A nyulat megmossuk, jól bedörzsöljük egy kevés ecettel, majd az ízületeknél szétvágjuk a húst nagyobb darabokra vágjuk.
Öntsünk olívaolajat egy nagy lábasba (ha van öntöttvas, az a legjobb, vegyük közepes lángra, és gyakori kevergetés süsük addig a húst, amíg mindenhol jól megpirul. Ezután egy szűrőkanállal szedjük ki a húst, és tegyük félre.
Ezután mehet bele a serpenyőbe az apróra vágott fokhagyma, a hagyma (először elnegyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk) és a paradicsom. óvatosan pároljuk kb. 5 percig, amíg a hagyma üveges és illatos nem lesz.
Ezután adjuk hozzá a kakukkfüvet, az oregánót és a babérlevelet, majd mehet bele a víz és a bor. Vegyük magasabbra a lángot, hogy teljesen elpárologjon az alkohol.
Miután az alkohol elpárolgott ismét közepes lángon hozzáadjuk a nyulat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Vegyük kicsit lejjebb a lángot, fedjük le az edényt, és főzzük gyakran odafigyelve körülbelül másfél órán át, amíg a nyúlhús teljesen puha nem lesz.
Az andorrai Cunillo-t frissen főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.