Hozzávalók
- 125 g tészta (szélesmetélt)
- 100 g sajt (reszelt)
- 300 g sertés szűzpecsenye
- 50 g sonka
- 20 g vaj
- 125 ml főzőtejszín
- 50 ml alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- 25 ml fehérbor (száraz)
- 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
Elkészítés
Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.
A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztán elrendezzük.
A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük.
A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson.
Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
(Via Nosalty)