Amszterdami húsos metélt

Hozzávalók

  • 125 g tészta (szélesmetélt)
  • 100 g sajt (reszelt)
  • 300 g sertés szűzpecsenye
  • 50 g sonka
  • 20 g vaj
  • 125 ml főzőtejszín
  • 50 ml alaplé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • 25 ml fehérbor (száraz)
  • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

Elkészítés

Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.

A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk.

A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztán elrendezzük.

A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük.

A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson.

Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc

(Via Nosalty)