Escudella - Andorra levese

Fotó: Streetkitchen
Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 80 g paprikás kolbász
  • 2 tk sűrített paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 200 ml passata
  • 2 szem kisebb krumpli
  • 2 - 2 ½ l víz
  • 500 g darált marhahús
  • 2 marék fodros kel
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • fehérborecet (ízlés szerint)
  • 100 g kagylótészta
  • só, bors

Elkészítés:

Apróra vágunk 4 gerezd fokhagymát, és az olívaolajon megpároljuk. Beledobjuk a kis darabokra vágott kolbászt. Ha elkezdte a zsírját kiengedni, rárakjuk a sűrített paradicsomot és kicsit lepirítjuk. Belerakjuk a felkockázott répát, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a füstölt paprikát. Felöntjük a passatával és visszarakjuk a tűzre.


Ha rottyant egyet, belerakjuk a felkockázott krumplit és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük lassan, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak. Ekkor a darált húst összekeverjük 1 teáskanál sóval, és egy gerezd zúzott fokhagymával, megborsozzuk és diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket a levesbe rakunk. Kb. 5 perc múlva beletépkedjük a fodros kelt és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.  Ha kell, sózzuk, borsozzuk még és ízlés szerint egy kis ecetet öntünk bele. Végül a tésztát is belerakjuk, és ha megpuhult, el is zárhatjuk.

Forrás: Streetkitchen